Welzijn Posterenk

Welzijn Posterenk

Een groep enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor het welzijn van alle inwoners in ons dorp

 

26 sept SuperBurendag

Op 26 september was het zover! Burendag in Posterenk.

Het dorp had anderhalve week ervoor een uitnodiging ontvangen in de brievenbus om even naar de WilperMolen te komen om een leuk gevulde tas op te halen. Wat een prachtige creatieve oplossing van de werkgroepen Speeltuin en Welzijn!

Aan de gezichten was te zien dat een ieder blij verrast werd met leuke artikelen en een gezellige opdracht in de tas.

sommige mensen voelde toch nog wat schroom en zijn desondanks toch een tasje komen halen, er waren er immers meer dan 200 gemaakt. en allemaal zijn deze uitgedeeld aan Posterenkers en buren.

enkele verraste reacties waren:
“wat ontzettend leuk en attent”
“jeetje die is goed gevuld”
“Een ontzettend lief gebaar”
“wat een werk zat er in zeker, vind het heel knap dat er elk jaar weer iets bedacht wordt, al ben ik er niet altijd bij” aldus Jo

Op vrijdagmiddag 10 januari zette groep Welzijn Posterenk een heerlijk winters buffet op tafel voor alle senioren uit Posterenk, Bussloo en omstreken. 

José, Mieke en Anneke hebben van te voren de invitaties gemaakt en bezorgd, menu bedacht en boodschappen gehaald bij Jumbo Twello. Deze heeft speciaal voor deze gelegenheid de boodschappen gesponsord. 

De unieke locatie hiervoor was de schitterende boerderij van Stichting Pampus aan de knibbelallee. Jolien heeft als vrijwilliger van Pampus en Posterenk geholpen en “genoot ervan deze bijzondere doelgroep in huis te hebben”

Veel van de gasten konden nog weer wat herinneringen ophalen tijdens eten van een ribbetje. De leukste gesprekken vonden plaats onder het genot van triffle. 

Een ontzettend geslaagde middag

Op 6 mei 2020 is de werkgroep het dorp in gegaan om de mensen een hart onder de riem te steken. Deze werden anders om deze tijd uitgenodigd voor een gezellige high-tea. Door de situatie rond corona kon dit helaas niet doorgaan.