Welzijn Posterenk

Welzijn Posterenk

Een groep enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor het welzijn van alle inwoners in ons dorp

 

WelzijnPosterenk organiseert een super gezellige middag in Pampus

De dames van welzijn Posterenk (Mieke, Ineke, Elvira, José & Mirjam) eindelijk weer een samenzijn kunnen organiseren.  Op vrijdag 29-4 hebben deze dames een high tea voor de ouderen georganiseerd en dit viel goed in de smaak! Er werd stevig gekletst en praat ingehaald onder het genot van heerlijke hapjes en een drankje. menigeen zuchtte van gezelligheid en volle buik. Wat een heerlijke middag op een prachtige locatie van Stichting Pampus

WelzijnPosterenk organiseert Burendag 25-09-2021

in samenwerking met Werkgroep Speeltuin klein Pampus organiseert ook dit jaar weer een Burendag en oa medemogelijk gemaakt door het Oranje-Fonds 

Vind je het leuk om te komen helpen? meld je aan via een mail naar kleinpampus@outlook.com

Samen is een gezellige klus ook zo geklaard en uiteraard een stuk leuker. 

https://www.nldoet.nl/klus/help-klussen-de-speeltuin

Wat gaan we doen; dat word binnenkort hier bekendgemaakt; wil je je al vast aanmelden mail naar kleinpampus@outlook.com

 
 

lieve boodschap van WelzijnPosterenk

op 2 april zijn de dames van Welzijn Posterenk bij onze 75+ers en de alleenstaanden langs geweest om een kaartje in de brievenbus te doen. Hiermee willen we aangeven dat “we je niet vergeten zijn”!. Het is momenteel nog lastig iets gezelligs en fysieks te organiseren.

 
 

Mooie actie van St Tamara

een prachtige actie in en rond Posterenk op zaterdag 12-12..

Sochtends hebben Jose en Mirjam van werkgroep Welzijn, tasjes met cyclamen rond gebracht. Dit is een initiatief van Stichting Tamara en Schoneveld Breeding
 
Hiermee willen deze alle mensen opfleuren zo kort voor kerst en een mooi bloemetje aanbieden.
 
Ze werden in ontvangst genomen door allemaal verraste blije gezichten
 
Enkele reactie waren:
– “Wat een lieve actie weer. Ik was blij verrast. Bedankt” ,
– Erg leuk dames dank je wel.” en “ooh was dat?!,
– das mooi, dankjewe”
 

26 sept SuperBurendag

Op 26 september was het zover! Burendag in Posterenk.

Het dorp had anderhalve week ervoor een uitnodiging ontvangen in de brievenbus om even naar de WilperMolen te komen om een leuk gevulde tas op te halen. Wat een prachtige creatieve oplossing van de werkgroepen Speeltuin en Welzijn!

Aan de gezichten was te zien dat een ieder blij verrast werd met leuke artikelen en een gezellige opdracht in de tas.

sommige mensen voelde toch nog wat schroom en zijn desondanks toch een tasje komen halen, er waren er immers meer dan 200 gemaakt. en allemaal zijn deze uitgedeeld aan Posterenkers en buren.

enkele verraste reacties waren:
“wat ontzettend leuk en attent”
“jeetje die is goed gevuld”
“Een ontzettend lief gebaar”
“wat een werk zat er in zeker, vind het heel knap dat er elk jaar weer iets bedacht wordt, al ben ik er niet altijd bij” aldus Jo

Op vrijdagmiddag 10 januari zette groep Welzijn Posterenk een heerlijk winters buffet op tafel voor alle senioren uit Posterenk, Bussloo en omstreken. 

José, Mieke en Anneke hebben van te voren de invitaties gemaakt en bezorgd, menu bedacht en boodschappen gehaald bij Jumbo Twello. Deze heeft speciaal voor deze gelegenheid de boodschappen gesponsord. 

De unieke locatie hiervoor was de schitterende boerderij van Stichting Pampus aan de knibbelallee. Jolien heeft als vrijwilliger van Pampus en Posterenk geholpen en “genoot ervan deze bijzondere doelgroep in huis te hebben”

Veel van de gasten konden nog weer wat herinneringen ophalen tijdens eten van een ribbetje. De leukste gesprekken vonden plaats onder het genot van triffle. 

Een ontzettend geslaagde middag

Op 6 mei 2020 is de werkgroep het dorp in gegaan om de mensen een hart onder de riem te steken. Deze werden anders om deze tijd uitgenodigd voor een gezellige high-tea. Door de situatie rond corona kon dit helaas niet doorgaan.

Toerisme & Uit