Dorps Ontwikkel Plan Posterenk

DOPP : herken je aan dit logo

Digitale DoPP boekwerk Download deze hier:

Posterenk ontmoet nieuwe Burgermeester Paula Jorritsma van de Gemeente Voorst. Tevens overhandiging ons nieuwe DorpsPlan

Vrijdagavond 13-05-2022 een mooie ontmoetings avond genoten rond de molen. Zo mooi om te merken dat we allemaal betrokken zijn bij de ontwikkeling van het dorpsplan en dus ons dorp. De Burgemeester nam het 1e exemplaar van het boekwerk ontwikkelingsplan dankbaar in ontvangst. De overhandiging werd gedaan door 3 kinderen uit Posterenk met een mooie symbolische waarde.
Tevens was het ook de Burgemeester haar kennismakingsavond met Posterenk, ondanks dat ze bij de huldiging van Hekkers en van t Spijker en de Herdenking op 13 april al aanwezig was. Is ze donderdag avond aan haar tour langs de dorpen begonnen. Ze heeft Posterenk als zeer betrokken gezien, Zo’n klein dorp groot in veel dingen. Er werd geproost op deze avond met bubbels
Voor meer beeldmateriaal zie ons YouTube kanaal  & Facebook

Kickoff DoPP

Op 30 april 2021 zijn we van start gegaan met de inwoners van Posterenk!

Om 20u waren we allemaal online met een kleine 90 Posterenkers!

De werkgroep Dorps Ontwikkel Plan Posterenk nodigde ons allemaal uit om mee te denken, sparren en te praten over de “Toekomst, Mijn Posterenk?”

Het werd een korte mooie sessie waarin jullie ideeën konden bekijken en aanvullen, er werd feedback gevraagd en geven, ideeën aangedragen waar de werkgroep mee aan het werk kan. ..

Jullie inzicht, feedback, aanvullingen, ideeën en opgaves zijn van grote waarde, waarvoor hartelijk dank!
In een volgende stap komt de werkgroep hierop terug

Landschapsvisie Posterenk door RoyalHasKoning

In de media worden we ook gezien

Lange Termijn DoPP

Op 30 april 2021 zijn we van start gegaan!
Om 20u zijn we online gegaan met een kleine 90 Posterenkers!
De werkgroep Dorps Ontwikkel Plan Posterenk nodigde ons allemaal uit om mee te denken, sparren een te praten over de “Toekomst, Mijn Posterenk?”
Het werd een korte mooie sessie waarin jullie ideeën komen bekijken en aanvullen, er werd feedback gegeven en ideeën aangedragen waar de werkgroep mee aan het werk kan. ..
Jullie inzicht, feedback, aanvullingen, ideeën en opgaves zijn van grote waarde, waarvoor hartelijk dank!
In een volgende stap komt de werkgroep erop terug..

DoPP Toekomst Mijn Posterenk Praat mee!

TOEKOMST MIJN POSTERENK?

Ben jij ook al benaderd met de vraag: “ Wat betekent dat Bord op de hoek met de tekst: “ “Toekomst,  Mijn Posterenk?” 
Er gaan al diverse verhalen de ronde met als sterkste: “Fusie Posterenk en Wilp???” en “Windmolens aan de Stronkseweg??”.

Wil je hier echt meer over te weten komen dan nodigen wij je uit om op vrijdagavond 30 april vrij te houden vanaf 20.00 uur. Je bent dan van harte te gast bij de KICK OFF waarin wij je willen meenemen in de ontwikkeling van een meerjarenplan voor Posterenk.

Er worden op die avond geen uitgewerkte plannen gepresenteerd want daarvoor hebben we nu juist de Posterenkers nodig.  Wel zal de Werkgroep die vorig jaar januari is gestart uitleggen wat zij hebben gedaan en hoe we dit verder gaan aanpakken.

Allereerst wordt verteld uit welke hoofdonderwerpen dit Plan wat ons betreft bestaat met natuurlijk de gelegenheid om daarop te reageren.  Bij het tweede onderwerp gaan we meer de inhoud in aan de hand van een prachtige inleiding die Carien ten Cate van Royal Hasskoning gaat geven. Dit gaat over één van de hoofdonderwerpen van ons plan nl. de Landschappelijke Herinrichting van Posterenk e.o.  Carien neemt ons allereerst mee in de geschiedenis van Posterenk. Hoe zag Posterenk er 300 jaar terug uit en hoe is ons Dorp door de jaren heen ontstaan op de hoge enken tussen het Fliertdal en de Twellose Beek. Weet hebben van deze geschiedenis is voor ons allen van belang omdat dit ook mede sturend is voor de invulling van enkele andere hoofdonderwerpen uit ons meerjarenplan.

Digitale bijeenkomst en aanmelding daarvoor: 

Het zal jullie duidelijk zijn dat we helaas genoodzaakt zijn deze bijeenkomst digitaal te organiseren en we realiseren ons dat dit niet voor iedereen even gemakkelijk is. Toch raden we je aan om dit voor elkaar te krijgen en vraag hulp waar dat nodig is. Want, het wordt een avond die de moeite waard is om mee te maken.

Wanneer je mee doet dan wacht jou nog een kleine verassing, dus geef je op via het volgende E-Mail adres:       mijnposterenk@gmail.com

Geef daarin aan:

Naam:

Adres:

E-mail:

06 nummer

Doet mee met de KICK OFF op vrijdag 30 April met  ………. Personen

Je ontvangt enkele dagen tevoren een LINK waarmee je de bijeenkomst kunt bijwonen

Tot Vrijdag 30 april, Werkgroep Meerjarenplan Posterenk

Lange Termijn DoPP

Het Bestuur PBO heeft eind 2019 het initiatief genomen voor de ontwikkeling van een lange termijn Dorpsplan Posterenk 2020-2025 (DOPP). Dit is een interactief proces, waarbij in de Jaarvergadering in Januari 2020 Posterenkers zijn uitgenodigd een actieve rol te vervullen in het maken van dit Dorpsplan.

Naast een Missie en Visie zullen we daarin uitwerken wat voor de komende jaren de belangrijkste onderwerpen zijn of gaan worden waar wij ons als dorp voor willen inzetten. Bij dit alles willen wij ons voor een deel ook laten leiden door het Strategisch Plan vanuit de Gemeente Voorst ‘ Voorst onder de Loep’.

Dorps Plan Posterenk - DoPP

Wij zijn een team enthousiaste vrijwilligers met allemaal een andere achtergrond met 1 belangrijke overeenkomst; onze liefde voor dit dorp.

Wij willen door een meerjaren dorpsplan te ontwikkelen de leefbaarheid van ons dorp in meerdere opzichten vergroten. 

Meerjaren Dorpsplan Posterenk:
Een belangrijk middel voor PBO is de ontwikkeling van een Meerjaren Dorpsplan waarin Posterenkers zelf aangeven hoe Posterenk zich de komende 10 jaar zal kunnen ontwikkelen. Dorpsgenoten denken met elkaar na over de vraag hoe we ons dorp het beste en het liefste zouden willen ontwikkelen.   

Kijk in Posterenk