Over Posterenks Belang en Omgeving

over Posterenks Belang e.o.

Over Posterenks Belang

Het was in 1987 dat op initiatief van de Stichting Behoud Wilpermolen de Vereniging Posterenks Belang e.o. is opgericht. De Gemeente Voorst had daartoe een verzoek ingediend met als doel om in elk dorp een aanspreekpunt te hebben.   

Van aanspreekpunt tot belangenbehartiger van Posterenk: Er is een belangrijke ontwikkeling te zien waarin de Belangenverenigingen naast het zijn van aanspreekpunt zich sterk hebben ontwikkeld als daadwerkelijke behartigers van de belangen voor elk dorp. Denk daarbij aan onderwerpen als woningbouw, verkeersveiligheid, (leef)klimaat. Voor Posterenk zijn door de jaren heen de A1 en woningbouw belangrijke onderwerpen geweest, maar zeker ook hoe wij met elkaar de leefbaarheid kunnen verbeteren.

Meerjaren Dorpsplan Posterenk:
Een belangrijk middel voor PBO is de ontwikkeling van een Meerjaren Dorpsplan waarin Posterenkers zelf aangeven hoe Posterenk zich de komende 10 jaar zal kunnen ontwikkelen. Dorpsgenoten denken met elkaar na over de vraag hoe we ons dorp het beste en het liefste zouden willen ontwikkelen.   

 

Kijk in Posterenk

de "drijfveren" achter PBO e.o.

Andre is al voorzitter sinds april 2008 en zet zich in voor de leefbaarheid van ons dorp.
Hij maakt zich sterk voor oa doelen als de plaatselijke nieuwbouw, Energie en Glasvezel traject.

Andre Berenschot

Voorzitter  initiator

Ben Hulscher

Penningmeester & secretariaat

Ben Hulscher

Sinds 1 mei 2012 heeft Ben het bestuur van PBO aangevuld in de functie van penningsmeester. In de jaren 90 heeft hij ook in het bestuur gezeten maar dan als gewoon bestuurslid. Zijn inbreng in het bestuur ligt vooral op financieel gebied en contactpersoon speeltuin en de buren daarvan. Als vrijwilliger is hij betrokken bij een aantal verenigingen en stichtingen in ons dorp (oa voorzitter St Bethel) en meestal op gebied van financiën.

In het dagelijks leven is Ben werkzaam als accountant en belastingadviseur en sinds 1995 is hij mede eigenaar van Visie Accountants & Belastingadviseurs B.V. in Deventer.

“Dagelijks volg ik het nieuws all over de world, ik heb niet zoveel interesse voor artiesten, zangers, acteurs (bij vragenspelletjes kansloos) en ben niet of nauwelijks actief op sociale media. Mijn hobby’s betreffen in hoofdzaak sporten (mtb, tennissen, voetballen, fitness, skeeleren etc) en mijn moestuin.”

 

Frans ondersteunt PBO al sinds 2008 met zijn inzicht in organisaties, werkgroepen en cultuur. Hij zet zich in voor een leefbaar dorp met een hoog ‘noaberschap’ gehalte. Hij creëert initiatieven tbv saamhorigheid.

Frans Pol                                                                
Frans Pol woont sinds 1976 samen met zijn vrouw Ria aan de HW Iordensweg. Samen hebben ze twee dochters en genieten volop van de vijf kleinkinderen. Vanaf zijn vroege jeugd was Frans actief in het vrijwilligerswerk.

Zo was hij vanaf zijn 14e betrokken bij Pampus als DJ en later als Voorzitter. Mede oprichter en voorzitter van de Stichting Behoud Wilpermolen en de Vereniging PBO e.o.

Sinds 2008 actief Lid van het Bestuur PBO en zijn belangrijkste drijfveer is “dat elk dorp, dus ook Posterenk, een eigen invulling geeft aan haar Dorp en zich daar verantwoordelijk voor voelt”.

De Gemeente faciliteert dit alles en zorgt voor de randvoorwaarden dat een Dorp zich verder kan ontwikkelen. “Ik vind dat Posterenk dat prachtig en ‘eigenzinnig’ oppakt mede ook doordat wij als dorp al bijna 6 jaar werken met een Dorpscontactpersoon (DCP).”  

 

Frans Pol

Bestuurslid, Creatief denken en initiator 

adviseur  culturele not profit organisaties en bestuurslid PBO

Monika klein Haar Bruntink

DorpscontactPersoon voor Posterenk

verbindende factor tussen werkgroepen,
buren, Pbo en & gemeente Voorst. 

"Gezamenlijk met de werkgroepen op zoek naar de dingen die ons samenbrengen, verbinden en onze noaberschap versterken"