Wandel 14 Daagse

Dagen
Uren
Minuten

Deze wandel14daagse staat voor genieten van onze groene omgeving in Wilp, Wilp-Achterhoek over Bussloo & door Posterenk

In 2021 een nieuwe naam

De wandel4daagse is voor dit jaar omgetoverd naar de 4-Dorpen-Wandel-Routes.

Er zijn mooie routes uitgestippeld door en langs de dorpen Posterenk, Wilp, Bussloo en de primeur dit jaar; Wilp-Achterhoek!
Er zijn maar liefst 5 routes in totaal. Waarvan 4x 8km en 1 bonusbikkelroute van 12.5km ongv. Deze routes mogen naar eigen tijd (tussen zonsopkomst en ondergang) en dorp gewandeld worden. Bijv Wil je maandag om 7u in Wilp-A starten, dan is dat ok.. of liever om 10u in Wilp.. ook ok.. om 18u in Posterenk.. super, de mogelijkheden zijn talrijk
 
Je kan zo lang over een route doen als je zelf prettig vind, onderweg zijn er terrasjes (let op openingstijden) bij plaatselijke ondernemers.

Doordat er dit jaar geen stempelposten zijn, is er een leuke prijsvraag voor in de plaats gekomen. Lever de antwoorden na de gewandelde routes in bij een van de adressen die vermeld zijn op de ontvangen lijst. Alleen op naam “van en per” inschrijving kan je meedoen.

Inschrijvingen waren op zaterdag 5 juni in de dorpen Wilp op de markt tussen 10 en 14u, in Wilp-Achterhoek in de Theekoepel tussen 10 en 12 en in Posterenk in de Wilpermolen tien 10 en 12u.
Je hebt kleine 14 dagen de tijd om de routes te wandelen en vragen te beantwoorden. Uiterlijk tm 19juni kun je de antwoorden inleveren. Na inschrijving kun je al starten.
➡️➡️graag contant en gepast betalen (geen pin mogelijkheid)
5 euro per inschrijving op naam
 
Houd de regelgeving in acht, en wandel aan de veilige kant vd weg, zorg dat je zichtbaar bent en heb plezier
Veel wandel plezier!
Post je leuke foto’s op social media, tag ons via @Wandel4daagse Wilp Bussloo Posterenk WilpAchterhoek
 
 
Kantlijn: door de huidige maatregelen kunnen we helaas niet op het Zozijn terrein wandelen. Daar word een eigen variant van de 4 daagse uitgezet.. we hopen dat we in 2022 weer -door en met- elkaar mogen en kunnen wandelen

Met dank aan deze ondernemers die trachten de routes onderweg zo aangenaam mogelijk te maken en/of mooie prijzen beschikbaar hebben gesteld..

"heel anders dan we gewend zijn maar wat een mooi opzet dit jaar. "

In 2021 de nieuwe wandel14daagse

In 2021 wordt er weer een wandel5daagse georganiseerd door Zozijn in samenwerking met de DCP’s en vrijwilligers van Posterenk, Wilp Achterhoek & Wilp.  

De locatie van dit evenement is op Landgoed “de Lathmer” Molenallee in Wilp.

Voor de 6de keer organiseert Zozijn dit jaar 5 sportieve dagen waarin je zelf kunt kiezen wanneer je de routes gaat wandelen.
Deze mooie en uitdagende routes staan voor veel wandelplezier in de directe omgeving van Posterenk, Wilp, Bussloo & dit jaar voor het eerst Wilp Achterhoek. In een bijzonder concept en aantrekkelijk voor elke leeftijd. Het zijn ook dit jaar weer avontuurlijke wandelroutes van ongv 8km over wandelpaden in velden, door de bossen, door onze dorpen en langs de IJssel. Door en langs mooie plekjes op landgoederen, historische gebouwen en Bussloo-plas. 

Elk jaar in de 2e week van juni wordt er een “vierdaagse” gehouden, Er lopen zo’n 400 wandelaars mee uit de Gemeente Voorst en daarbuiten. De 8 km gaan door veel bos en natuurgebieden hier in onze omgeving. Onze scholen uit Bussloo, Wilp en Wilp-Achterhoek lopen mee net als de bewoners van Zozijn en leerlingen van de Daniël de Brouwerschool. De wandelroute van 3km is alleen voor de mensen/bewoners van Zozijn zelf ivm de regelgeving. 

Maar er zijn nog meer leuke belevenissen, waaraan iedereen kan deelnemen en uren van kan genieten. Zoals met gezellige muziek van Brassband Cressendo tijdens een pauze onderweg. 

De grote sportieve gezellige afsluiting is weer op vrijdagavond op het Lathmer-terrein van Zozijn. De wandelaars worden weer binnengehaald onder het genot van muziek, een erehaag en medailles, het terrein is een perfecte locatie, waar iedereen zich uitstekend kan vermaken. Dat geldt ook voor de toeschouwers die de wandelaars komen binnenhalen. Er is gelegenheid voor een drankje en even gezellig na zitten.

Het jubileumjaar 2019 – toen voor de vijfde keer – werd erg goed bezocht. Er werden maar liefst meer dan 400 deelnemers geteld!

 

Binnenkort meer info over dit leuke evenement!

 

"zo genoten onderweg! De gezelligheid overal. Muziek onderweg, stempelposten met versnaperingen, het was top geregeld"

"Ik vond het fantastisch om weer te helpen tijdens de 4daagse, zoveel lol gehad op onze locatie"

De Avond4Daagse wordt medemogelijk door onze middenstand