Activiteiten Wilpermolen

As zaterdag kunt u binnenlopen om de molen te bezichtigen en een praatje te maken met de molenaar. Iedereen is welkom

WiekendWeilandFestival!

29 30 september en 1 oktober 2023

WilperMolen zoekt Molenaars!

Activiteiten bij Wilpermolen

BuurtCafe

Elke herfst, winter en voorjaar wordt een zaterdagmiddag gepland voor een heerlijk super gezellig Buurtcafé in de molen van Posterenk.

Van 16.00u tot 19.00u is het moment om elkaar even te ontmoeten, een gezellig praatje te maken met je buren onder het genot van een drankje.

Jong en oud, iedereen is van harte welkom!

Op facebook worden deze middagen aangegeven. 

Graag tot ziens, namens de activiteitencommissie van de Wilpermolen.

Herdenking
Posterenk

De werkgroep Bevrijding Posterenk houd jaarlijks op 13 april een bijeenkomst om stil te staan, te gedenken en hiervoor ook div kransen te leggen naast de herdenkingstenen in de muur van de molen. Op 6 mei vieren we een Bevrijd Posterenk. Hiervoor komen uit Ottawa de leden van RCMP om dit te steunen. Houd FB in de gaten voor de laaste nieuws hierover

Uitnodiging voor as 13 april om de Herdenking en op 6 mei het Bevrijdingsfeest te komen bijwonen..
De voorbereidingen zijn al in volle gang! Het beloofd weer een super mooi feest te worden.. oud- & Posterenkers/ buren zijn zeker meer dan welkom om aan te sluiten op deze mooie dag
13 april Herdenking
6 mei Bevrijding bij de WilperMolen met oa RCMP Pipes, Drums and Dancers: National Division overgevlogen vanuit Canada.
En uiteraard onze “huisband” City of Apeldoorn Pipes & Drums komen op beide dagen..
Hierbij meteen de oproep om Posterenk Rood-Wit te laten kleuren op 13 april en 6 mei!🇨🇦🇨🇦🇨🇦🇨🇦
Hang op deze speciale datums in Posterenk en omgeving de Canadese vlag uit, ‘als eerbetoon’…
.
Heb je nog geen Canadese vlag🇨🇦? stuur een mail naar dcp@posterenksbelang.nl of zoek contact met Rianne Meijer ⁩om er 1 te komen halen
Een vlag heb je al voor €7.50

Carnaval kijken
bij de molen

In november kijken we er al naar uit, in januari spreken we erover en in februari gaan de puntjes op de i! Carnaval, het feest van Pampus tot aan Bosgoed in Wilp-Achterhoek. Heel Gem. Voorst en zelfs buiten de gemeente grenzen. Mensen komen speciaal naar hier om mee te feesten en te genieten van al de creatieve wagens, unieke kleding en loopgroepen.

De WilperMolen is op deze dag geopend voor publiek om te komen genieten. koffie, thee, ranja, een biertje, gluwein, broodje bal, hamburger of worst.

Dit najaar gaat "Het dak eraf" bij de WilperMolen

 Dit najaar start ACTIE JAAR met als Thema : “HET DAK ERAF”

Het Bestuur van de Wilpermolen heeft een plan in voorbereiding om nog dit kalenderjaar naar buiten te treden met een speciaal Actieplan met als Thema “HET DAK ERAF”.

Voordat dit naar buiten gebracht wordt is het van belang dat alle vrijwilligers en molenaars dit plan omarmen, temeer omdat elke vrijwilliger en molenaar daarin een noodzakelijke rol heeft.  De plannen werden enthousiast ontvangen en er is dan ook groen licht om dit verder voor te bereiden zodat eind dit kalenderjaar via de diverse media dit alles naar buiten gebracht kan worden.   

 

 .

 

De molenaars Ewoud, Frank en David presenteren hun plannen. Op de voorste rij Jos Kablau, de molenaar die binnenkort afscheid neemt van De Wilpermolen.

.

.

.

.

.

Toerisme & Uit

Toerisme & Uit