Activiteiten Wilpermolen

WiekendWeilandFestival!

 

De naam zegt eigenlijk alles al, het werd een schitterend weekend, voor meer beeldmateriaal zie via de button

WilperMolen zoekt Molenaars!

Steun "Het dak eraf" bij de WilperMolen

 

lees via deze link alle info of doneer direct via de button hieronder
steun de WilperMolen

Dit najaar gaat "Het dak eraf" bij de WilperMolen

 Dit najaar start ACTIE JAAR met als Thema : “HET DAK ERAF”

Het Bestuur van de Wilpermolen heeft een plan in voorbereiding om nog dit kalenderjaar naar buiten te treden met een speciaal Actieplan met als Thema “HET DAK ERAF”.

Voordat dit naar buiten gebracht wordt is het van belang dat alle vrijwilligers en molenaars dit plan omarmen, temeer omdat elke vrijwilliger en molenaar daarin een noodzakelijke rol heeft.  De plannen werden enthousiast ontvangen en er is dan ook groen licht om dit verder voor te bereiden zodat eind dit kalenderjaar via de diverse media dit alles naar buiten gebracht kan worden.   

 

 .

 

De molenaars Ewoud, Frank en David presenteren hun plannen. Op de voorste rij Jos Kablau, de molenaar die binnenkort afscheid neemt van De Wilpermolen.

Kuiern & Noaberproat bie de WilperMölle

 Zaterdag 2 oktober a.s. “Kuiern en Noaberproat” Wilpermolen.
Voor iedereen in en om Posterenk.
 
Als het kan en mag gaan we op zaterdag 2 oktober a.s. weer beginnen met een activiteit vanaf en in de molen.
“Kuiern”:
 
Voor de jeugd (en ouders/grootouders) hebben we een foto-wandeltocht van +/- 3,5 kilometer rond de molen uitgezet.
Voor iedereen die graag een langer rondje om Posterenk “kuierd” is er een route van +/- 7,5 kilometer paraat.
 
Je start tussen 15.00 en 15.30 uur vanaf de molen.
Vooraf aanmelden is niet nodig. Bij terugkomst staat er als beloning een drankje klaar!
 
“Noaberproat”
Van 16.00 tot 19.00 uur is de molen geopend als buurtcafé. Gezellig even bijpraten onder het genot van een drankje. En leuk om nieuwe gezichten te ontmoeten.
Houdt “Kijk in Posterenk” in de gaten voor de laatste updates.
Hopelijk ontmoeten we elkaar op 2 oktober!
Namens de activiteitencommissie,
Geert, René, Ceciel en Marijke.

Molen klaar open monumentendag op 11 september as

As zaterdag kunt u binnenlopen om de molen te bezichtigen en een praatje te maken met de molenaar. Iedereen is welkom

Hr J Penninx neemt afscheid als Burgermeester van Posterenk

Woensdagmiddag 30-6 was er het afscheid gepland voor onze burgemeester. Hij neemt van elk dorp in de Gem Voorst persoonlijk afscheid. Ivm het weer werd er een extra zeil over de stelling gemaakt. Uiteindelijk hadden we gelukkig droog weer.. Speciaal voor deze middag met maar max. 30 genodigden (ivm regelgeving), heeft bakker Gerrits in Wilp leuke petit fours gemaakt voor deze gelegenheid. Stichting Pampus heeft gezorgd voor de mooie aankleding en van tafels en krukken, Hof van Bussloo heerlijke hapjes en bloemen op tafels verzorgd door onze dcp ByMonina Samen met Piper Sjoerd werd Hr en Mw Penninx onthaald door Vincent Hutten van Pampus en Andre Berenschot van Posterenksbelang.nl Er werden woorden van dank gesproken door Andre Berenschot, met een leuke “grap” over “zijn functie elders”. Hr Spikker als oudste vrijwilliger van Posterenk die een schitterende ets van een kunstenares Willemien Holterman overhandigde van onze Wilper Molen. Waarna onze DCP overhandigde de vrouw van Jos, Alie en mooi boeket met daarin een bon van De IJsschuur zodat ze nog eens samen op het terras een ijsje kunnen eten.. Daarna namens de werkgroep Bevrijding Posterenk Maurits Jansen die de dankte voor zijn nooit aflatende aanwezigheid tijdens ceremonies en mooie woorden. Speciaal voor deze feestelijke dag heeft molenaar de molen laten draaien…. Vincent en Amber dankten de burgemeester voor zijn nooit aflatende inzet, bereidwilligheid, medewerking en positieve houding tgv St Pampus.. Hierbij is Hr Penninx officieel erelid van Pampus en word elk jaar verwacht aan tenminste een avond deel te nemen

Commissie WilperMolen verrast werkgroepleden

Het Bestuur Stichting Behoud Wilpermolen verraste haar Vrijwilligers met een heerlijke Tulband van de plaatselijke Bakker Gerrits.
.
Ook zat er een mooie kaart bij met daarop een dankjewel plus Kerst en Nieuwjaarsgroet.

Molen klaar voor december

Afgelopen zaterdag 5 december zijn er vrijwilligers samen met de molenaar Jos van de WilperMolen druk geweest met het december-klaar maken van de molen. De grote ster werd in de wieken gehangen. 

Dat het icoon van ons dorp weer mooi verlicht is draagt bij aan het saamhorigheidsgevoel, juist nu we elkaar meer nodig hebben dan voorheen…

Dezelfde tijd werd op de kruising van Posterenk naast de kerstboom een schitterende kerststal opgebouwd. 

In december vindt ook de Tractor-Rally, de Pampus-Rally-sterrit, de candellight tourrit georganiseerd door St Pampus en de Voorster Kerst Route plaats waar ons dorp ook aan deelneemt… 

#WilperMolen #december #Winterdorp 

 

Activiteiten bij Wilpermolen

BuurtCafe

Elke herfst en winter en voorjaar wordt een zaterdagmiddag gepland voor een heerlijk super gezellig Buurtcafé in de molen van Posterenk.

Van 16.00u tot 19.00u is het moment om elkaar even te ontmoeten, een gezellig praatje te maken met je buren onder het genot van een drankje.

Jong en oud, iedereen is van harte welkom!

Op facebook worden deze middagen aangegeven. 

Graag tot ziens, namens de activiteitencommissie van de Wilpermolen.

Carnaval kijken
bij de molen

In november kijken we er al naar uit, in januari spreken we erover en in februari gaan de puntjes op de i! Carnaval, het feest van Pampus tot aan Bosgoed in Wilp-Achterhoek. Heel Gem. Voorst en zelfs buiten de gemeente grenzen. Mensen komen speciaal naar hier om mee te feesten en te genieten van al de creatieve wagens, unieke kleding en loopgroepen.

De WilperMolen is op deze dag geopend voor publiek om te komen genieten. koffie, thee, ranja, een biertje, gluwein, broodje bal, hamburgen of worst.

 

 

Herdenking
Posterenk

Op 13 april werd mede door de op dat moment geldende eisen een kleine ceremonie gehouden ter ere van onze bevrijders. De werkgroep Bevrijding Posterenk heeft een kleine bijeenkomst gehouden en een krans geplaatst naast de herdenkingsteen in de muur van de molen. De mooie Freedom-Flame Tulp kwam op dat moment net in bloei..

FreedomFlame tulp KijkinPosterenk

Posterenkse
Zaterdag

Wat een leuke avond werd het in de Molen waar een grote groep mensen zich hadden verzameld om een ouderwetse PubQuiz te spelen.. de vragen waren niet gering, er werd menig brein gepijnigd tot het uiterste. Een mega leuke avond!! De groepen hopen volgend jaar op een revange!

Posterenkse Zondag

Elk jaar tijdens de Posterenkse zondag is het een groot feest waar alle buren op af komen. Alles is aanwezig wat voor een leuk dorpsfeest nodig is. 

 

 

 

 

 

Sinterklaas
op de stelling

In samenwerking met de speeltuin ‘Klein Pampus’ is het in november altijd feest wanneer Sinterklaas arriveert in het dorp. Altijd doet de Sint de Wilpermolen aan, spreekt met de Molenaar en zwaait een ieder toe vanaf de stelling. 

Sinterklaas bezoekt ieder jaar de Speeltuin, WilperMolen en Pampus Posterenk

Toerisme & Uit