Activiteiten Wilpermolen

Commissie WilperMolen verrast werkgroepleden

Het Bestuur Stichting Behoud Wilpermolen verraste haar Vrijwilligers met een heerlijke Tulband van de plaatselijke Bakker Gerrits.
.
Ook zat er een mooie kaart bij met daarop een dankjewel plus Kerst en Nieuwjaarsgroet.

Molen klaar voor december

Afgelopen zaterdag 5 december zijn er vrijwilligers samen met de molenaar Jos van de WilperMolen druk geweest met het december-klaar maken van de molen. De grote ster werd in de wieken gehangen. 

Dat het icoon van ons dorp weer mooi verlicht is draagt bij aan het saamhorigheidsgevoel, juist nu we elkaar meer nodig hebben dan voorheen…

Dezelfde tijd werd op de kruising van Posterenk naast de kerstboom een schitterende kerststal opgebouwd. 

In december vindt ook de Tractor-Rally, de Pampus-Rally-sterrit, de candellight tourrit georganiseerd door St Pampus en de Voorster Kerst Route plaats waar ons dorp ook aan deelneemt… 

#WilperMolen #december #Winterdorp 

 

Activiteiten bij Wilpermolen

BuurtCafe

Elke herfst en winter en voorjaar wordt een zaterdagmiddag gepland voor een heerlijk super gezellig Buurtcafé in de molen van Posterenk.

Van 16.00u tot 19.00u is het moment om elkaar even te ontmoeten, een gezellig praatje te maken met je buren onder het genot van een drankje.

Jong en oud, iedereen is van harte welkom!

Op facebook worden deze middagen aangegeven. 

Graag tot ziens, namens de activiteitencommissie van de Wilpermolen.

Carnaval kijken
bij de molen

In november kijken we er al naar uit, in januari spreken we erover en in februari gaan de puntjes op de i! Carnaval, het feest van Pampus tot aan Bosgoed in Wilp-Achterhoek. Heel Gem. Voorst en zelfs buiten de gemeente grenzen. Mensen komen speciaal naar hier om mee te feesten en te genieten van al de creatieve wagens, unieke kleding en loopgroepen.

De WilperMolen is op deze dag geopend voor publiek om te komen genieten. koffie, thee, ranja, een biertje, gluwein, broodje bal, hamburgen of worst.

 

 

Herdenking
Posterenk

Op 13 april werd mede door de op dat moment geldende eisen een kleine ceremonie gehouden ter ere van onze bevrijders. De werkgroep Bevrijding Posterenk heeft een kleine bijeenkomst gehouden en een krans geplaatst naast de herdenkingsteen in de muur van de molen. De mooie Freedom-Flame Tulp kwam op dat moment net in bloei..

FreedomFlame tulp KijkinPosterenk

Posterenkse
Zaterdag

Wat een leuke avond werd het in de Molen waar een grote groep mensen zich hadden verzameld om een ouderwetse PubQuiz te spelen.. de vragen waren niet gering, er werd menig brein gepijnigd tot het uiterste. Een mega leuke avond!! De groepen hopen volgend jaar op een revange!

Posterenkse Zondag

Elk jaar tijdens de Posterenkse zondag is het een groot feest waar alle buren op af komen. Alles is aanwezig wat voor een leuk dorpsfeest nodig is. 

 

 

 

 

 

Sinterklaas
op de stelling

In samenwerking met de speeltuin ‘Klein Pampus’ is het in november altijd feest wanneer Sinterklaas arriveert in het dorp. Altijd doet de Sint de Wilpermolen aan, spreekt met de Molenaar en zwaait een ieder toe vanaf de stelling. 

Sinterklaas bezoekt ieder jaar de Speeltuin, WilperMolen en Pampus Posterenk