Posterenks Klompenpad

 

De Werkgroep Klompenpaden heeft een prima start gemaakt en flinke voortgang geboekt totdat Corona toesloeg en dat betekende helaas een flinke rem op het gehele proces.

Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarisch landschap die zoveel mogelijk over onverharde wegen lopen. In Gelderland en Utrecht zijn de afgelopen 10 jaar al ruim 100 Klompenpaden ontwikkeld en ook in onze Gemeente Voorst kennen we reeds enkele prachtige voorbeelden zoals in de omgeving van Twello, Klarenbeek en het meest recente Klompenpad is in en rondom het dorp Voorst geopend.  (www.klompenpaden.nl).

Onder begeleiding van Christien van der Zwart van Landschapsbeheer Gelderland heeft de Werkgroep, die bestaat uit:
Wim Broekhof, Hans Schulte, Piet Hulscher, Frans Lieferink, Sonja De Leau, Wim Rutenfrans, Gert Nijhof, Michael Kool en Frans Pol, een prima start gemaakt en dat heeft inmiddels geleid tot een eerste schetsontwerp van een Klompenpad van rond de 15 km.

Een belangrijk deel van het Pad loop vanuit Posterenk, via het Recreatiegebied Leisure Lands ook over het Landgoed De Poll en dat alles vergt natuurlijk nader overleg en instemming. In dat stadium zitten we om voorbereidingen te treffen voor nader overleg met de grondeigenaren. Zodra we dat overleg hebben gehad kunnen we ook concreter met de plannen naar buiten komen en we schatten in dat dit begin 2021 zal zijn.  

Werkgroep Klompenpaden Posterenk en Bussloo is druk met de voorbereidingen mbt het realiseren van een klompenpad in onze eigen prachtig omgeving. Vorig jaar november is er een Start en Informatieavond gehouden in de WilperMolen om meningen, idee├źn en intenties van onze inwoners op papier te krijgen. Deze interactieve avond werd heel goed bezocht en met zo’n 50 mensen keken we naar mogelijkheden en zetten deze op papier.

Maak je ook graag een wandeling in onze ‘eigen’ omgeving?
Klompenpaden bieden daarvoor een uitstekende mogelijkheid. Dit zijn wandelroutes in het agrarisch landschap die zoveel mogelijk over onverharde wegen lopen. In Gelderland en Utrecht zijn de afgelopen 10 jaar al 119 Klompenpaden ontwikkeld en ook in onze Gemeente Voorst kennen we reeds enkele prachtige voorbeelden. (www.klompenpaden.nl).

Samen met Landschapsbeheer Gelderland en de Gemeente Voorst starten we een project met als doel om in en rondom de dorpen Posterenk en Bussloo een Klompenpad te ontwikkelen. Wil je meedenken of wil je liever helpen met het uitzetten of uittekenen? We kunnen hulp gebruiken van mensen met diverse interesses; van route uitzetten tot fotograferen tot onderhoud.

Aanmelden kan bij Wim Broekhof 

Toerisme & Uit