Posterenks Klompenpad

 

De Werkgroep Klompenpaden heeft een prachtig te bewandelen pad uit gezet door onze omgeving. Vol trots presenteren wij deze op zaterdag 22 april. 

 

Werkgroep Klompenpaden Posterenk en Bussloo is druk met de voorbereidingen mbt het realiseren van een klompenpad in onze eigen prachtig omgeving. Vorig jaar november is er een Start en Informatieavond gehouden in de WilperMolen om meningen, ideeën en intenties van onze inwoners op papier te krijgen. Deze interactieve avond werd heel goed bezocht en met zo’n 50 mensen keken we naar mogelijkheden en zetten deze op papier.

Maak je ook graag een wandeling in onze ‘eigen’ omgeving?
Klompenpaden bieden daarvoor een uitstekende mogelijkheid. Dit zijn wandelroutes in het agrarisch landschap die zoveel mogelijk over onverharde wegen lopen. In Gelderland en Utrecht zijn de afgelopen 10 jaar al 119 Klompenpaden ontwikkeld en ook in onze Gemeente Voorst kennen we reeds enkele prachtige voorbeelden. (www.klompenpaden.nl).

Samen met Landschapsbeheer Gelderland en de Gemeente Voorst starten we een project met als doel om in en rondom de dorpen Posterenk en Bussloo een Klompenpad te ontwikkelen. Wil je meedenken of wil je liever helpen met het uitzetten of uittekenen? We kunnen hulp gebruiken van mensen met diverse interesses; van route uitzetten tot fotograferen tot onderhoud.

Aanmelden kan bij Wim Broekhof 

Toerisme & Uit